T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

REHBERLİK SERVİSİ TANITIM

Okulumuzun rehber öğretmen kadrosu 2 olup 1 rehber öğretmenimiz ücretsiz izindedir. Rehberlik servisimizin okulumuzdaki faaliyet alanları aşağıdaki gibidir.

Bireysel rehberlik: Öğrencilerin bireysel sorunlarını ele almak ve çözmek için yapılan bir çalışmadır. Öğrenciler, okul rehberlik servislerine gelerek öğrenimle ilgili problemler, aile sorunları veya kişisel problemler hakkında konuşabilirler. Rehberlik hizmetleri, öğrencilere tavsiye, destek ve yönlendirme sağlar.

Grup rehberliği: Belirli konulara odaklanan öğrenci gruplarına yönelik yapılan çalışmalardır. Örneğin, arkadaşlık, öfke yönetimi, sınav stresi veya kaygı ile başa çıkma gibi konulara yönelik grup rehberliği çalışmaları yapılabilir. Bu çalışmalar, öğrencilerin benzer sorunlarla karşılaşan akranlarıyla paylaşmalarına ve birbirlerine destek vermelerine yardımcı olabilir.

Meslek danışmanlığı: Öğrencilerin gelecekteki mesleklerine yönelik bilgi ve destek sağlamak amacıyla yapılan bir çalışmadır. Meslek danışmanlığı, öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri ile uyumlu meslekleri keşfetmelerine yardımcı olabilir.

 

OKULUN KULÜP ÇALIŞMALARI İLE OKULDA SOSYAL YAŞAM

2022-2023 Öğrenci Kulüplerimiz

-          Bilişim Teknoloji Kulübü

-          Yapay Zeka Kulubü

-          Afet Hazırlık Kulübü

-          Değerler Kulübü

-          Etwinning ve Erasmus Kulübü

-          Yeşilay Kulübü

-          Kültür ve Edebiyat Kulübü

-          Kütüphanecilik Kulübü

-          Gezi,Tanıtma ve Turizm Kulübü

-          Çevre Koruma Kulübü

-          Okul İklimi Kulübü

 

Okulumuz öğrencilerin Akıl ve zeka oyunları oynayabildikleri 2 adet Genç Ofis, spor yapabilecekleri 1 adet kapalı halı saha ve 2 adet kapalı spor salonu, kitap okuyup satranç oynayabilecekleri 700 metrekare büyüklüğündeki 2900 kitaplı kütüphane, beslenme ihtiyaçları için 2 adet kantin ve 1 adet yemekhane, çeşitli etkinlikleri için kullanabilecekleri 1500 seyirci kapasiteli açık hava amfisi, teneffüslerde ve öğle aralarında vakit geçirebilecekleri geniş bahçe alanlarına sahiptir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2016 - Güncelleme: 24.05.2023 15:00 - Görüntülenme: 2587
  Beğen | 6  kişi beğendi