Mrt

18 mart  Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde  şehitlerimizi  kabirlerinde ziyaret ettik..Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  öğretmenimiz Hatice Özçelik, Değerler Kulubü   öğrencileriyle  Topkapı Fetih Müzesi- Edirnekapı Şehitliği-Eyüp Sultan Cami ve  Pier Loti Tepesi'ne gezi düzenlemiştir..Kendisine  emeklerinden dolayı teşekür ederiz..

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi 'nin 109.yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andık. Programı hazırlayan edebiyat öğretmenlerimiz Fatma Kafa, Emel Akarsu, Fatma Betül Karakuş, Hafize Özer'e ve tüm Edebiyat zümre öğretmenlerimize, günün anlam ve önemi konuşmasını yapan tarih dersi öğretmenimiz Servet Kahraman'a ve görevli olan tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz

Mrt

İstiklâl Marşı'nın Kabulü programını hazırlayan Kimya bölümü öğretmenlerimize, Edebiyat öğretmenimiz Fatma Betül Karakuş'a ve görevli olan tüm öğrencilerimize emekleri için çok teşekkür ederiz

Mrt

Çalışanların temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Uzmanı Hürmüz Elif ÖZLEVENT tarafından gerçekleştirildi.

Mrt

ÇEDES projesi şubat ayı etkinliği... SABIR

Şbt

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen "Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi" Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in teşrifleriyle Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecektir. 15-19 Ocak tarihleri arasında okulumuzda düzenlenecek faliyet programımız haberimizdeki görselden görebilirsiniz

Ock

Öğrencilerimiz Gençlik Spor Müdürlüğünün organize ettiği Gençliğe Dair başlıklı söyleşide televizyon programlarından da tanıdığımız mimar Selim YUHAY ile buluştular. Selim YUHAY’ın mimarlık üzerine yaptığı konuşmaları keyifle dinleyen öğrencilerimiz başarılı mimara soru sorma fırsatı da buldular. Organizasyonda emeği geçen Başakşehir Gençlik Merkezine ve görevli öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından Yabancı  Cisim Tıkanmalarında İlkyardım, Temel Yaşam Desteği ve Temel İlkyardım Bilgilerinden oluşan teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitimde,öğrencilere acil durumlarda doğru ve etkili müdahalelerin nasıl yapılacağı, hayat kurtaran temel bilgiler ve beceriler öğretildi. Sağlık Müdürlüğü, benzer etkinlikleri sürdürerek toplumun genç neslinin acil durumlara karşı bilinçlenmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu tür eğitimlerle gençlerin sağlık konusundaki bilinçlerini artırmak ve  toplumda daha bilinçli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak hedefleniyor.

Ock

Şehir ve Medeniyet Kulübü olarak Görsel sanatlar zümresi işbirliğiyle, öğrencilerimizin şehri sanat yoluyla kavramalarını sağlamak ve görsel farkındalık oluşturmak amacıyla Geleneksel Türk sanatlarından "minyatür" sanatını tanıtmaya ve deneyimlemeye yönelik bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Kulüp danışman öğretmenimiz Fatma Kafa tarafından kulübün mahiyetini, sanatın başkenti olan şehrimizin sanat geçmişini anlatmaya ve minyatür sanatını tanıtmaya yönelik bir sunum yapıldı. Sunumun ardından görsel sanatlar dersi öğretmenlerimiz Hüsna Kan ve Merve Agocuk rehberliğinde, öğrencilerimiz "İstanbul" temalı bir minyatürü grup çalışması ile deneyimleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz hem keyifli ve verimli bir atölye çalışması ile şehrimizi sanat perspektifinden tanıma imkanı buldular. Hem de geleneksel bir sanat dalımızı tanıyıp tecrübe ederek, kültürel mirasımızın aktarımına katkı sağladılar.

Ock

Başakşehir Halk Eğitim Merkezi ÇEDES kapsamında yürütülen "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum"kursu okulumuzda    faaliyetlerine başlamıştır.

İstanbul Gençlik Oyunları Başakşehir Erkekler Voleybol Turnuvası Finali

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve  Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Ali Karagöz,  İstanbul İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Özkan Boyacı okulumuzu ziyaret ederek okulumuz alanlarını gezmiş ve bölümlerimiz ile ilgili bilgi almıştır. Okulumuz öğrencilerinin ve görsel sanatlar öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu Filistin konulu resim sergisini incelemiştir. Kendisi de Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Metal Öğretmenliği mezunu olan Ali Karagöz bakanlık tarafından yapılan müfredat ve seçmeli ders değişikliği ile 3308 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu hakkında bilgilendirmeler yapmıştır. Teşriflerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Ekm

Okulumuzun Bilişim Teknolojileri Alanı ve Elektronik Teknolojisi alanı öğrencilerinin katılımı ile Başakşehir Living lab da Güneş Enerjisi eğitimi semineri verildi. Elektrik - Elektronik mühendisi Erkam AKSAL tarafından verilen eğitimde günümüzde kullanılan güneş enerji sistemleri hakkında eğitim verildi. Katılımcılara katılım sertifikası düzenlenen eğitimde yapılan yarışma ile katılımcılara çeşitli hediyeler ve ikramlar verildi. Eğitimi Düzenleyen Erkam AKSAL ve ekibine Teşekkür ederiz.